Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NÁZÁRETI OTTHON

– álom – remény - valóság

 Krisztusban Testvérem! Előre bocsátom, hogy nem rejtek semmit a véka alá… Éppen ezért az a folyamat, amely Isten e Művének kiteljesedését eredményezi nem titokban, hanem mindenki előtt nyitottan zajlik. A leírtak közt vannak bizonyosan olyan dolgok is, amelyek Isten indításain túlmennek, s lehet, hogy beleszövődtek saját gondolatok…de hiszem, hogy minden letisztul majd, ha annak eljön az ideje, s az idő hamarosan betelik… E tisztulásnak, mint mindig a közhírré tevés is az egyik formája… Álmodjunk együtt, s reményünk váljon valósággá az emberek javára, s Isten nagyobb dicsőségére! Ámen.

  Név: Názáreti” – Egyrészről utal arra a helyre, amelyről Jézus származott, ahol Mária és József otthonában növekedett Jézus… Másrészről utal magára az Úrra, Jézusra, mint személyre, akit „Názáretinek” is hívtak…

Lakók:

„Kis” testvérek – Árva, ill. elhagyott gyermekek, akik szeméből a Gyermek Jézus nézz vissza ránk…

Családos testvérek – két - három vagy több gyermekes családok, akik a Názáreti Otthon gyermekei számára testesítik meg a szűkebb értelembe vett családot, s hivatalosan a nevelőszülői feladatokat töltik be.

„Nagy” testvérek – olyan fiatalok, akik gyermekként állami-gondozottak voltak, s a felnőttkort betöltve a Názáreti Otthon lakójaként, biztos megélhetés mellett tudják elkezdeni felnőtt életüket, s nagytestvérként, segítői-gondozói feladatokat betöltve teljesítenek szolgálatot a hasonló sorsú gyermekek körében. (3 gyermek/gondozó)

Idős testvérek – önálló tulajdonukban élő, ellátott idős emberek, ők a Názáreti családban, mint nagyszülők élnek… , akik örökléssel gondoskodhatnak majd az ott nevelt gyermekekről, hogy megfelelő alappal rendelkezhessenek a felnőtt életük indulásánál… akár egy újabb Názáreti Közösségben… 

Szolgáló testvérek – Katolikus Karmelita „nővéri közösség” tagjai… szolgálatuk: „Krisztus testének” gondozása az idősek és a gyermekek szolgálata által, és az imádságon keresztül örökimádásban… Az ÉLŐ EVANGÉLIUM hirdetése és annak megélése tettekkel, és imák által....

Segítő testvérek - Egyedülálló tettre kész elkötelezett szolgálattevő emberek, ill. fiatal házaspárok, akik a Názáreti közösségbe lépéskor még nem részesültek gyermekáldásban, de szolgálatukkal nevelői, gondozói feladatokat betöltve segítik a közösség életét. (később, saját gyermekeik születése után, a „segítő testvérekből” kerülhet ki egy újabb közösség megalapozói…mint családos testvérek).

Támogató testvérek – Mindazon személyek, akik anyagilag támogatják a Názáreti Otthon megvalósulását, ill. fenntartását. Meghatározott összeghatár feletti támogatás esetén az alapítvány, mint a Názáreti Otthon fenntartója és haszonélvezeti jogával rendelkező felügyeleti szerv, biztosítja a támogatónak, hogy az épületben kialakított, s alapítványi tulajdonban levő apartmanokban, évente egyszer két hetet eltölthet vendégségbe.

Önkéntes testvérek – olyan „külsősök”, akik az otthonban ideiglenesen laknak, rövidebb tartózkodás mellett, ill. „bejárósként” segítik az otthon lakóinak ellátását. Önkéntes testvérek lehetnek még olyan, a világ bármely részéről érkező diákok, felnőttek, akik előre meghatározott és beosztott időközökben teljesítenek szolgálatot napi 6 órában, ezért az önkéntes munkáért ők fizetést nem kapnak, csak szállást és étkezést. De lehetnek olyan rászoruló egyének is, akiknek átmeneti lakhatási problémájuk van, s kölcsönös segítségnyújtás elvén vállalják a szeretetszolgálatot.

A közösségi hivatás: Családias körülmények közt, szerető – befogadó - gondoskodó lelkülettel felkarolni a Krisztusi elhagyottat, tehát a magára maradt gyermekek és idősek számára megtestesíteni a gondoskodó családot…

Valójában a Názáreti Otthon egyszerre egy nagy társasház, közösségi ház, s többcélú intézmény is, amelyet a lakók, mint a közösség magja, és a külsős segítők, mint csíra Krisztussal egyesülve az Élet Kenyeréhez az irgalmasság cselekedetei által termik meg a termést…

A főbb jellemzők: A Názáreti Otthon lakói egy lakókomplexumban élnek együtt, ill. egymáshoz közeli épületeggyüttesben többgenerációs családi közösségben. A közös helységek mellett (társalgó, étkező, házikápolna, könyvtár…) minden tag számára egy önálló „szféra” van biztosítva.  Mint egy nagycsaládban megosztják egymás közt a házimunkát, a teendőket, kinek-kinek a képessége, szakmája, elhivatása, és tehetsége stb. szerint. A hivatásos nevelőszülői státuszt a családok töltik be. Az idős gondozást főleg a szolgáló testvérek és az önkéntesek végzik. A szolgáló testvérek „szolgálati” lakásban, ill. saját ingatlanban, a szolgálatot ellátó egyházi szervezet (? rend, testvériség stb.) tulajdonában laknak... Az idős testvérek, a családos és a segítő testvérek a saját tulajdonukban laknak.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Coerce : Blood urgency chart

(Areohoxyembors, 2018.10.11 22:59)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-inde-king/

Blood problems - If you prerequisite know more

(Areohoxyembors, 2018.09.27 14:11)

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-en-pharmacie-belge/